ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΟΦΟΥΔΗΣ

Καθηγητής Πιάνου – Πιανίστας – Ερμηνευτής




Single Project
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου. Από 4 χρονών αυτοσχεδιάζει στο πιάνο. Στα 9 του σαν μέλος μουσικού συγκροτήματος περιόδευσε στη Δ. Γερμανία και από εκεί και πέρα ακολουθούν πληθώρα βραβείων & συναυλιών σε όλη την Ευρώπη.



Single Project
Single Project
Το 1994 κερδίζει βραβείο με ολική υποτροφία ( FULL TIME SCHOLARSHIP ) στο University of Redlands – California U.S.A. για 4 χρόνια με καθηγήτρια την LUAN LONG όπου αποφοίτησε ως ο καλύτερος δεξιοτέχνης πιανίστας κερδίζοντας μάλιστα το 1997 το Α΄Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου.



Single Project
Λατρεύει το κολύμπι και τους μικρούς του μαθητές στο Αρσάκειο! Συμμετείχε ως συνθέτης σε κινηματογραφικές ταινίες των Universal Studios. Βραβεύτηκε από την Ελληνική Κοινότητα του Los Angeles για τη προφορά του στη μουσική. Θεωρεί ότι Αληθινός Καλλιτέχνης είναι αυτός που ανακαλύπτει τη μεγαλύτερη χαρά μέσα στη θλίψη!!!! .



Single Project
Παρά τις πολύχρονες σπουδές του στην κλασική μουσική, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο πλευρό αξιόλογων καλλιτεχνών που υπηρετούν την έντεχνη, ελληνική μουσική με την ιδιότητα του μαέστρου, του ενορχηστρωτή ή του πιανίστα Ανάμεσα τους συνθέτες όπως ο Σ. Ξαρχάκος αλλά και τραγουδιστές όπως ο Μ. Φραγκούλης, ο Μ. Μητσιάς, ο Β. Λέκκας και πολλοί άλλοι. Τον Μάρτιο του 2004 ιδρύει την εταιρεία παραγωγής και διοργάνωσης συναυλιών SHINE και συνεργάζεται με κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής μας, με το βεληνεκές της να καλύπτει όλο το φάσμα της μουσικής και γενικότερα της τέχνης: Jose Carreras, Νανά Μουσχουρη, Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας, Johan Strauss Gala, Peter Pan on Ice.



Single Project
Τα τελευταία χρόνια στο Oval – το καλλιτεχνικό του σπίτι όπως δηλώνει – παρέα με τον εξαιρετικό βιολονίστα Θάνο Γκιουλετζή!



Single Project
Single Project
Single Project
Single Project
Και συνεχόμενες εμφανίσεις με το Trio Mousikanti με το οποίο έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!



Single Project
Single Project
Η πορεία του όπως λέει και ο ίδιος -- .......έρωτας.....μια στιγμή..μια ζωή!!!



Single Project
Μια πορεία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίζεται απρόσκοπτα για ακόμα πολλά χρόνια!!!